Celý popis
Zobraziť celý popis
Príbeh Vandoren Cane
Pri pestovaní trstiny je potrebné zvážiť veľa dôležitých faktorov, konkrétne vlastnosti vrátane podnebia, slnka, vetra a pôdy, ktoré trstinu oživujú.
Trvá to nie menej ako štyri roky starostlivosti a pozornosti, aby sa palica dostala do bodu, kedy môže niesť prestížne meno Vandoren v prvom roku, palica dosiahne svoju konečnú veľkosť a priemer. Na konci druhého roka, po nabratí tela a sily, je pripravený na zber.
Trstina je jemne narezaná nožnicami navrhnutými tak, aby sa zabránilo prasknutiu vlákien, keď je miazga úplne nehybná. Potom sa vyzlečie, nareže na 6-metrové tyčinky a vystaví sa na slnko, čím sa vytvorí zlatá farba. Trstina je zviazaná a odoslaná do chráneného a vetraného skladu Vandoren, aby tam sušila ďalšie dva roky pred začatím výroby.
Keď je trstina pripravená na výrobu, urobí sa prvý rez, čím sa získajú najhrubšie tvary v rámci prípravy na premenu na trstinu. Tieto hrubé tvary sú skosené s presnosťou rádovo 1/100 mm na základe modelu vytvoreného Bernardom Van Dorenom.
Každá palica má svoj vlastný charakter, podľa ktorého sa určuje sila tŕstia. Žiadny kúsok trstiny nemôže byť identický vzhľadom na povahu tohto prírodného produktu. Po záverečnej kontrole je trstina vyrazená svojou silou, dostane logo Vandoren a je umiestnená v ochrannom obale. Teraz sú prúty pripravené pre hudobníkov.
technické údaje
- Nástroj pre: Hoboj
- Pevnosť rákosia: Tvrdá
- Krajina pôvodu: Francúzsko
- Výška: 9 cm
- Hĺbka: 1 cm
- Hmotnosť: 1g